Uusi keittiö on usein yksi kodin kalleimpia remontteja. Kustannuksissa voidaan kuitenkin tehdä selvää säästöä, mikäli esimerkiksi vanhan keittiön rungosta on palvelemaan vielä vuosikausiksi. Kevyemmällä pintaremontilla säästyy myös sekä aikaa että luontoa.

Tarpeet keittiöremontille voivat herätä useista eri syistä. Ulkonäkö ei ehkä enää miellytä (jos on koskaan miellyttänytkään), materiaalien kunto on kovia kokenut, keittiö kaipaa uusia toiminnallisuuksia tai vaikkapa ehostusta asunnonmyyntiä varten.

Keittiötä voidaan siis uudistaa juuri niiltä osin kuin tarvetta ilmenee tai budjetti antaa myöten. Ovet, vetimet, tasot, laatikostot, välitilan laatat tai sisustuslevyt, hana, allas, kodinkoneet ja valaistus – kaikki on muokattavissa mieleiseksi.

Hyväkuntoisen rungon vaihtamisesta uuteen ei remonttia tekevä saa juuri minkäänlaista lisäarvoa. Vain tarvittavien muutosten tekeminen, kuten kaapinovien vaihto, on sitä paitsi ekologinen valinta ja monessa tapauksessa hyvinkin nopeasti hoidettu.

Helpoimmillaan keittiön päivittäminen uuteen uskoon voi onnistua jopa saman päivän aikana kaappeja tyhjentämättä! Hieman isommistakin projekteista selvitään yleensä jo muutamassa päivässä.

Moni käsistään kätevä voi suoriutua pintaremontista aivan omatoimisesti tai tuttaviensa avustuksella, jolloin remonttikuluja kertyy lähinnä pelkistä uusista materiaaleista. Sähkö- ja putkityöt vaativat kuitenkin aina alan ammattilaisen asialle.

Myös maalaamalla voit muuttaa keittiösi ilmettä moneen suuntaan. Niin seiniin, kaapinoviin, työtasoihin, välitilan laattoihin kuin vaikka ruokapöytään saat uutta väriä pintaan varsin pienellä rahalla. Kodinkoneitakaan ei tarvitse välttämättä kantaa uutena kaupasta, vaan niitäkin saa jatkuvasti käytettynä uudenveroisessakin kunnossa ja moneen eri makuun.

Uutta ja vanhaa yhdistämällä saat persoonallisen keittiön, joka miellyttää silmääsi ja palvelee käyttötarpeitasi aiempaa paremmin. Keittiössäsi voidaan esimerkiksi muuttaa kaappeja laatikostoiksi, lisätä kulmaukseen kaappikaruselli tai vaihtaa valaistus kirkkaisiin ledeihin.

Osa voi kokea keittiön pintaremontin ongelmalliseksi, koska nykyisen keittiön valmistajasta ei välttämättä ole tietoakaan saati uusien ovi- tai muiden materiaalihankintojen yhteensopivuudesta siihen.

Helppo ratkaisu on kuitenkin olemassa. Juliska on yksi harvoja täysin asiakkaan mittojen ja mieltymysten mukaan valmistavia, kotimaisia keittiö- ja kiintokalusteyrityksiä. Tällöin jokaisen kaapinoven tai muun kalusteen sopivuus jo olemassa olevaankin keittiöön on taattu.

Keittiön uuden ilmeen mahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset, koska jo pelkästään ovia Juliskan valikoima kattaa lähes sata eri mallia, joita saat melkein millä tahansa värillä. Myöskään työtasoja, välitilan ratkaisuja, mekanismeja tai vetimiä ei sinun tarvitse uuteen keittiöösi kauempaa etsiä, koska ne saat niin ikään Juliskalta.

Ota yhteyttä ja kerro meille toiveesi; saat meiltä juuri sinulle räätälöidyn ja taatusti toimivan ja mieluisan keittiöratkaisun!