Yritys

Kun isä autotallissa keittiön teki

Juliskan vuonna 1985 Hämeenlinnaan perustanut Hannu Mäenpää on aina ollut äärettömän kekseliäs ja hyvä tekemään käsillään. Pikkupoikana tupakkirahat hankittiin sorvaamalla kukkapöydänjalkoja ja -alusia. Perheen perustamisen jälkeen tuli vaimolta käsky, että uusi keittiö oli saatava.

Hannu lähti hakemaan levyä Metsäliitolta ja teki perheelle keittiön autotallissaan. Silloin listakoneena toimi silitysrauta, joka meni keittiön valmistuttua vaihtoon, mutta itse keittiö oli toimiva ja moitteeton. Seuraavaksi uutta keittiötä kaipasi jo Hannun siskokin – ja moni muu. Hannu kävi kaiken aikaa päivätyössä, eikä keittiövalmistuksesta tehty ikinä sen virallisempaa, ennen kuin verottaja kiinnostui autotalliprojekteista siinä määrin, että toiminimi tuli laittaa pystyyn.

Perheyrityksen voima

Nykypäivänä tästä yhden miehen autotallipajasta on kehittynyt Hämeenlinnan Ratasniityn teollisuusalueelle hyvin toimiva keittiö- ja kiintokalustevalmistaja Juliska-Kaluste Oy – yrittäjinään Hannun pojat Anssi ja Antti. Vanha silitysrauta on saanut väistyä modernien koneiden tieltä, ja nykyään Juliska valmistaakin itse keittiökalusteiden, liukuovikomeroiden ja kylpyhuoneiden rungot aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Koska runko on vain osa keittiötä, komeroita ja muita ratkaisuja, on Juliskalla myös oma ovituotanto. Juliska valmistaa maalattuja ja kalvopinnoitettuja MDF-ovia sekä levymäisiä Arttu- ja Luna-ovia. Myös liukuovet valmistuvat Juliskan tehtaalla.

Kotimainen perheyritys investoi suunnitteluun, tuotantoon ja tuotekehitykseen jatkuvasti. Moderni teknologia tehtaalla täydentää työntekijöiden kädenjälkeä. Asiakkaille tarjotaan kalusteet hyvällä hinta-laatusuhteella ja luotettavalla palvelulla – millilleen.

Tuotanto pyörii omissa käsissämme alusta loppuun levyvarastosta kuljetukseen.

Yritysinfo – Juliska-Kaluste Oy

  • Perustettu 1985
  • Perheyritys, toimitusjohtaja Anssi Mäenpää
  • Tuotanto Hämeenlinnassa
  • Henkilökuntaa 9
  • Keittiömyymälät Hämeenlinnassa, Lohjalla ja Helsingissä