Kun isä autotallissa keittiön teki

Juliskan vuonna 1985 Hämeenlinnaan perustanut Hannu Mäenpää on aina ollut äärettömän kekseliäs ja hyvä tekemään käsillään. Pikkupoikana tupakkirahat hankittiin sorvaamalla kukkapöydänjalkoja ja -alusia. Perheen perustamisen jälkeen tuli vaimolta käsky, että uusi keittiö oli saatava.

Hannu lähti hakemaan levyä Metsäliitolta ja teki perheelle keittiön autotallissaan. Silloin listakoneena toimi silitysrauta, joka meni keittiön valmistuttua vaihtoon, mutta itse keittiö oli toimiva ja moitteeton. Seuraavaksi uutta keittiötä kaipasi jo Hannun siskokin – ja moni muu. Hannu kävi kaiken aikaa päivätyössä, eikä keittiövalmistuksesta tehty ikinä sen virallisempaa, ennen kuin verottaja kiinnostui autotalliprojekteista siinä määrin, että toiminimi tuli laittaa pystyyn.

Nykypäivänä tästä yhden miehen autotallipajasta on kehittynyt Hämeenlinnan Ratasniityn teollisuusalueelle hyvin toimiva keittiö- ja kiintokalustevalmistaja – yrittäjinään Hannun pojat Anssi ja Antti. Vanha silitysrauta on saanut väistyä modernien koneiden tieltä, ja nykyään Juliska valmistaakin itse keittiökalusteiden, liukuovikomeroiden ja kylpyhuoneiden rungot aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Koska runko on vain osa keittiötä, komeroita ja muita ratkaisuja, on Juliskalla myös oma ovituotanto. Juliska valmistaa maalattuja ja kalvopinnoitettuja MDF-ovia sekä levymäisiä Arttu- ja Luna-ovia. Myös liukuovet valmistuvat Juliskan tehtaalla itse.

Juliskan toiminta kehittyy kaiken aikaa. Niin tuotantoon, suunnitteluun kuin tuotekehitykseen panostetaan ja investoidaan jatkuvasti. Kilpailu alalla on nykyään äärettömän kovaa, joten tehtaan pitää pystyä tarjoamaan tasokas tuote, jolla asiakkaan toiveet toteutetaan paremmin kuin kilpailijat – hyvää palvelua unohtamatta.

Tuotanto – alusta loppuun itse

Levyvarastosta tuotantoon

Koko Juliskan historian olemme investoineet järkevästi teknologiaan, jotta pystyisimme auttamaan asiakkaitamme jatkuvasti kiristyvässä kilpailussa. Valmistamme tuotteemme itse alusta saakka.

Sahaus

Vakiokomponentteja voidaan sahata vaikkapa viiden levyn nipuissa.

Mittatarkkaa

Kaikki tuotteemme valmistetaan aina tilauskohtaisesti ja ovat saatavilla juuri tarvittavilla mitoilla.

Listoitustekniikka

Uusi Airtec-listakoneemme käyttää ”laser”-listanauhoja. Niissä ei ole perinteistä liimaa, vaan listan reunassa on pieni sulatusalue, joka sulatetaan ja painetaan kappaleeseen kiinni. Tällöin saumasta tulee lähes näkymätön ja paljon lujempi kuin perinteisellä liimalla. Menetelmä muistuttaa paljolti muovihitsausta.

Oma kuljetuskalusto

Tuotteet toimitetaan luotettavasti omalla kuljetuskalustolla.